GWP

Doorheen hun schoolloopbaan in onze basisschool bieden wij onze kinderen driemaal een GWP aan. Een 1ste maal in de 3de kleuterklas, een 2de maal in de 2de graad (3de of 4de leerjaar) en een 3de maal in de 3de graad (5de of 6de leerjaar).

Deze geïntegreerde werkperiode (GWP) biedt de kinderen de kans om gedurende enkele dagen buiten de schoolmuren en zonder de vertrouwde thuisomgeving, samen met elkaar te leven, te spelen, te ontdekken, te genieten en te leren.

Uit ervaring weten wij dat dit echt een meerwaarde vormt voor het leerproces en de ontwikkeling van de kinderen. Tegelijk zorgt het voor onvergetelijke herinneringen.

De leerkrachten krijgen zo ook de kans om de kinderen op een andere manier te leren kennen. Veel meer zullen attitudes, sociale vaardigheden en zelfredzaamheid kunnen geobserveerd worden. Daarnaast krijgen de kinderen een ruim aanbod aan sportieve en educatieve activiteiten.

Kortom dit is een unieke ervaring die geen enkel kind zou mogen missen.

 

Traditioneel gaan de leerlingen van K3 naar Westerlo. We verblijven er in jeugdherberg "Boswachtershuis”. Deze driedaagse  is een unieke ervaring voor de kinderen.  Zo krijgen ze een  kans om hun zelfstandigheid te ontwikkelen, leren leven in een groep, kunnen ze kennismaken met een ander milieu, andere leefgewoonten, kunnen ze de  natuur ontdekken… Deze uitstap wordt volledig door het oudercomité van onze school gesponsordLangs deze weg willen we nogmaals alle helpers en bezoekers van onze activiteiten bedanken voor hun inzet en enthousiasme. Door samen te werken kunnen we een onvergetelijke tijd bezorgen aan onze kinderen.

De leerlingen van L3 en L4 gaan naar Voeren. Dit is een week vol avontuur in de vrije natuur. We verblijven er in de jeugdherberg: DE VEURS. Alle verplaatsingen gebeuren te voet via de prachtige wandelpaden. Verschillende activiteiten die aan bod komen: bezoek aan forelkwekerij, imker, potten bakken, kamp bouwen, natuurwandeling, tocht met de huifkar…

De leerlingen van L5 en L6 gaan voor een weekje naar het Blosocentrum in Herentals. Daar krijgen ze elke dag een reeks verschillende sportactiviteiten aangeboden onder leiding van ervaren monitoren.

Bekijk de foto’s op onze Facebook pagina.

 

gwp

 

gwp Herentals

 

gwp Voeren