Oudercomité

De ouderwerking voorgesteld:

Wie zijn we?

Ouders die af en toe de handen uit de mouwen steken voor de school. Veerle Hoornaert, mama van Ruben (L3) en Elise (K3), is onze voorzitter.

Wat doen we?

We organiseren activiteiten voor familie en vrienden van de leerlingen, bv.
- een eetavond
- kerstmarkt
- carnavalbal
- lente-ontbijt
We helpen ook bij het schoolfeest.

Met de opbrengst van deze activiteiten ondersteunen we de school financieel.

Onze kinderen spelen op een mooi, groot schooldomein. Het onderhoud daarvan kost veel tijd en geld. Daarom helpen we ook op klusjesdagen. Snoeien, schilderen, ramen wassen, herstellingen... Samen werken is plezant!

Wat gebeurt er met het budget?

De opbrengst van de activiteiten gaat deels naar een groot project (bv. opfrissing kleuterklassen), deels naar ‘extraatjes’ voor de kinderen. Zo moeten de ouders niets betalen voor de driedaagse natuurklassen van de derde kleuterklas. We voorzien ook een extra knutselbudget voor elke klas, en kleine geschenkjes bij feesten doorheen het jaar.

Meedoen?

Jouw hulp is heel welkom!
Als (groot)ouder kan je op twee manieren meewerken; je kiest zelf!

Laat van je horen als je zin hebt om de handen uit de mouwen te steken. We doen regelmatig oproepjes om te komen helpen op de volgende activiteit. De zaal klaarzetten, decoreren, opdienen, tappen, afwassen, opruimen, klussen… Ieder doet wat hij graag doet. Je kiest zelf wanneer en hoe lang je komt helpen.

Wil je graag ook mee denken, plannen en organiseren? Kom dan naar de vergadering van het oudercomité, een vijftal keer per jaar, op dinsdagavond om 19.30 uur, in de leraarskamer. De data vind je in de jaarkalender en de weekbrief. Je komst aankondigen mag, maar hoeft niet. Altijd welkom!

helpende ouders
Heidi
Wendy