L4

Welkom in het 4de leerjaar!

Met onze wiskundemethode zoWISo gaan we leren rekenen tot 100 000.
De maal- en deeltafels blijven ook dit schooljaar een belangrijk onderdeel van de leerstof, net als het vlot kunnen maken van brugoefeningen bij optellen en aftrekken.
Een verdere uitdieping van de breuken zorgt voor een link naar de kommagetallen.
Ook het cijferen breiden we beetje bij beetje uit.
Verder gaan we aan de slag met inhoud (l, dl, cl, ml), lengte (km, m, dm, cm, mm), gewicht (kg, g), oppervlaktematen (m², dm², cm²), geldwaarden en de klok (tot op 1 minuut nauwkeurig).

Tijdens de taal- en spellinglessen worden we echte “Taalkanjers”. Dankzij gestructureerde lessen komen de verschillende onderdelen van taal en spelling uitgebreid aan bod.
Omdat wij het leesplezier van onze kinderen willen stimuleren, hebben wij een uitgebreid assortiment van leesboeken in onze klasbib. Ook gaan wij doorheen het schooljaar regelmatig naar de BIB om zo ook andere genres te ontdekken.
Wij hechten in het vierde leerjaar ook extra belang aan spreken, door middel van diverse spreekbeurten: actualiteit, boekbespreking, …

Nieuw in het vierde leerjaar zijn onze lessen Frans. Wij gaan aan de slag met de eerste contacten van “Beaufort”. Comment ça va? Ça va très bien, parce que c’est très chouette!

Tijdens de W.O.-lessen komen alle domein aan bod: tijd, ruimte, natuur, techniek, mens en maatschappij. De methode “Mundo” helpt onze leerlingen deze kennis te verwerven.
Wij maken ook gebruik van een begrippenlijst, zodat de begrippen die aan bod komen in de thema’s voor onze leerlingen niet onbekend blijven.

Doorheen het jaar organiseren wij verschillende leuke leeruitstappen.
Om de twee jaar gaan wij samen met het derde leerjaar op G.W.P. (meerdaagse uitstap) naar Voeren. Hier leren de leerlingen en de leerkrachten elkaar nog beter kennen en maken wij kennis met de prachtige natuur van deze streek.

 

 

 

Contact 2
Contact 1