L2A - Juf Charlotte, L2B - Juf Hilde, Juf Malika

In het eerste leerjaar werden alle schrijfletters aangeleerd maar in het tweede leerjaar gaan we nog een stapje verder… We leren dit schooljaar namelijk alle hoofdletters schrijven. Doe je hierbij super goed je best? Dan mag jij misschien de volgende keer met een glitterpen schrijven. Spannend!

Tijdens de spellinglessen leren we heel wat nieuwe spellingsregels en maken we kennis met enkele leestekens. Verhalen en brieven schrijven wordt nu echt leuk. Ook oefenen we nog verder op technisch en begrijpend lezen.

De getallenlijn wordt dit schooljaar uitgebreid tot 100. We leren niet enkel optellen en aftrekken tot 100 maar ook cijferen en de maal- en deeltafels van 2, 5 en 10 komen aan bod. We oefenen dit spelenderwijs in en elk om zijn eigen niveau.

Voor WO gaan we op stap met Pablo en Mie die ons wegwijs maken in de wereld rondom ons.

En dat is nog niet alles hoor!

Iedere week komt Pistache op bezoek. Dankzij deze Franssprekende muis maken wij op een speelse manier kennis met heel wat Franse woorden. C'est très chouette! 

Elk talent kan en mag in onze klas geuit worden. Misschien kan je wel goed toneel spelen, foto's trekken, kunstwerkjes maken, dansen,... Dan kan jij je volledig uitleven tijdens de muzische lessen.

 Bij ons in de klas ontwikkelen we ons op ons eigen tempo en mag iedereen zichzelf zijn. Zo zijn we op het einde van het schooljaar klaar om naar het derde leerjaar te gaan.

Welkom in het tweede leerjaar bij juf Charlotte! 

Juf Charlotte
juf Charlotte