L2B - Juf Malika & Juf Hilde

Welkom in het tweede leerjaar!

Elke morgen starten we met een gezellig kringgesprek. Tijdens deze momenten kan er verteld worden over het weekend, worden er complimentjes aan elkaar gegeven, bespreken we hoe we met klasgenootjes moeten omgaan, wordt er voorgelezen of mogen we iets tonen (vb. dansje, tekening). Ieder kind wordt in de bloemetjes gezet.

Na ons kringgesprek gaan we aan de slag want in het tweede leerjaar wordt er hard gewerkt.

Kleine letters schrijven lukt al heel goed daarom gaan we nog een stapje verder. Zo komen de 26 hoofdletters aan bod.

Tijdens de spellinglessen leren we heel wat nieuwe woorden schrijven en maken we kennis met enkele leestekens. Verhalen en brieven schrijven wordt nu echt leuk. We oefenen nog verder op technisch lezen maar ook begrijpend lezen wordt volop ingeoefend.

De getallenlijn wordt dit schooljaar uitgebreid tot 100. We leren niet enkel optellen en aftrekken tot 100 maar ook de maal- en deeltafels komen aan bod. We oefenen dit spelenderwijs en bij elke tafel hoort natuurlijk ook een leuk tafellied!

Voor WO gaan we op stap met Pablo en Mie die ons wegwijs maken in de wereld rondom ons.

En dat is nog niet alles hoor!

Iedere week komt Pistache op bezoek. Dankzij deze Franssprekende muis maken wij op een speelse manier kennis met heel wat Franse woorden. C'est très chouette!

In onze klas maken we graag tijd voor hoekenwerk. Hierbij mogen we zelfstandig werken aan de computers, leren we met de juf meten, mogen we vrij lezen, kunnen we bouwconstructies maken en nog zo veel meer.

Elk talent kan en mag in onze klas geuit worden. Misschien kan je wel goed toneel spelen, foto's trekken, kunstwerkjes maken, dansen,... Dan kan je je volledig uitleven tijdens de muzische lessen.

Bij ons in de klas ontwikkelen we ons op ons eigen tempo en mag iedereen zichzelf zijn.

Zo zijn we op het einde van het schooljaar klaar om naar het derde leerjaar te gaan.

Malika